پاورپوینت فیزیولوژی گوش داخلی
19اسلاید
همراه باتصاویر
چکيده محتواي فابل:
گوش داخلی، شنوایی محیطی و اندامهای تعادل
مقدمه
.Iگوش داخلی یا لابیرنت، در استخوان گیجگاهی قرار دارد و به لحاظ عملکرد شامل:
دهلیز و مجاری نیمدایره (اندام انتهایی دهلیزی)
.IIبه لحاظ عملکرد شامل:
حلزون (اندام انتهای آکوستیک)
لابیرنت استخوانی
.IIIبه لحاظ مورفولوژیک شامل:
لابیرنت غشایی و مایعات گوش داخلی
لابیرنت استخوانی
.Iلابیرنت استخوانی توسط کپسول لابیرنتی تشکیل میشود که بر اثر استخوان سازی ضریعی و داخل غضروفی پدید می آید. در بیماری های سیستمیک استخوان(مانند پاژه) و در بیماری های موضعی استخوان، لابیرنت استخوانی به اختلالات هیستوپاتولوژیک و شیمیایی شاخص دچار میشود. در این شرایط، بازآرایی استخوانی پیوسته روی می دهد.
.IIپنجره های بیضی و گرد ورودی های استخوانی و غشایی را از حفره گوش میانی به لابیرنت تشکیل میدهند و به ترتیب توسط صفحه پایی استخوان رکابی و غشاء پنجره گرد بسته میشوند.
لابیرنت غشایی و مایعات گوش داخلی
.Iلابیرنت غشایی از پلاکود گوشی اکتودرمی پدید می آید. لابیرنت غشایی حاوی یک سیستم کم عمق پر از آندولنف است. این از خلال مجرای آندولنفاتیک عبور می کند و در یک کیسه بن بست موسوم به کیسه آندولنفاتیک در حفره جمجمه ای خلفی خاتمه می یابد.
.IIسیستم پری لنفاتیک یک فضای کم عمق متشکل از نردبان صماخی و نردبان دهلیزی را پدید می آورد. این سیستم از طریق قنات حلزونی مستقیماً با فضای زیر عنکبوتیه در سوراخ وداجی در ارتباط است. پری لنف لابیرنت غشایی را از لایه داخلی کپسول لابیرنتی جدا میسازد. پری لنف سوبسترای فوری سلول های حسی و حلزونی و دهلیزی است. اختلاف نظرهایی در مورد منشا پری لنف وجود دارد؛ این ممکن است حاصل پالایش خون مویرگی پری لنفاتیک و یا انتشار مایع مغزی – نخاعی باشد.